Home > Werkwijze

Hoofd, Hart en Handen

Onze werkwijze kenmerkt zich door een aanpak met ‘Hoofd’, ‘Hart’ en ‘Handen’. Een stevige inhoudelijke basis, vanuit verbinding met elkaar gericht op het creëren van direct en duurzaam resultaat in de praktijk

Onze kijk op (samen)werken

Onze werkwijze kenmerkt zich door een aanpak met ‘Hoofd’, ‘Hart’ en ‘Handen’. We maken effectief gebruik van de Design Thinking methodiek zodat we creativiteit kunnen combineren met een stevige inhoudelijke basis (hoofd). We werken samen vanuit verbinding met elkaar waarbij we het menselijk perspectief nooit uit het oog verliezen (hart). We brengen energie en een can do houding, gericht op het zo snel mogelijk toewerken naar duurzame resultaten (handen)

Met ons Hoofd

‘Original thinking’, scherp op het resultaat

Iets zien wat nog niemand zag, en iets maken dat er nog niet was - veel mooier wordt het niet wat ons betreft. We zijn graag creatief in ons werk, maar niet om maar gek te doen. We funderen onze creativiteit op een solide ondergrond van inzichten in trends, marktontwikkelingen, klantbehoeften en de eigen organisatie. Zo kunnen we op basis van een scherp zicht op de kansen en uitdagingen tot kansrijke en bruikbare nieuwe ideeën komen.

Onze aanpak hierbij is gestoeld op de Design Thinking methodiek. Hierin zie je drie zaken altijd terug komen:

  • Open vizier: we voorkomen tunnelvisie door breed te starten en regelmatig in- en uit te zoomen: waar ligt het echte probleem en zien we niet iets over het hoofd?
  • Gefundeerd in analyse: we zoeken continu naar onderbouwing, zowel in feitelijke kwantitatieve analyses als in de stem van klant en medewerker. Klopt onze visie en is hij ook werkbaar in de praktijk?
  • Iteratief in proces: we draaien geen standaard aanpak af met stappen die nou eenmaal moeten. We kijken wat nodig is en zetten een stapje terug in het proces als de inhoud daarom vraagt.
Met ons Hart

Mensgericht, vanuit verbinding

We geloven dat ieder mens uniek en waardevol is. Deze kernovertuiging zie je terug in het werk dat we doen en de manier waarop we dit doen. We zoeken de verbinding en trekken tijdens een project zoveel mogelijk samen op met mensen in de organisatie. Op deze manier komen we vanuit persoonlijke verbinding en diversiteit in kennis en competenties samen verder dan dat je alleen was gekomen. 

We verliezen in onze samenwerking het menselijk perspectief nooit uit het oog, dit doen we onder andere door:

  • Gezamenlijke werksessies: we werken in werksessies waarin we op basis van een stevige voorbereiding samen bouwen aan de oplossing.
  • Open en eerlijk: we komen ‘door de voordeur’ en gaan het moeilijke gesprek niet uit de weg, zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen.
  • Oog voor het individu: we zoeken de verbinding met elkaar en hebben oog voor ieders perspectief, zowel op inhoud als op persoonlijk niveau. 
Met onze Handen

Can do, vol energie

Mouwen opstropen, aan de slag – we hoeven in deze tijden gelukkig niet meer te wachten tot het denken klaar is voor we aan de slag kunnen. Integendeel, we denken door te doen. De enige echte toetssteen van ons werk is het beoogde resultaat in de dagelijkste praktijk. Dit staat vanaf het allereerste begin al scherp op ons vizier.

Om tot duurzame resultaten te komen brengen we de dagelijkse praktijk zoveel mogelijk in het proces: 

  • Iedereen doet mee: we betrekken zoveel mogelijk mensen door bijvoorbeeld questionnaires en interviews om de schat aan kennis en ervaring op te halen.
  • Testen: we leren vroegtijdig wat werkt en waar we nog een stapje bij moeten zetten door kleinschalig (deel)oplossingen te testen in een gecontroleerde omgeving.
  • Vol energie aan de slag: we gaan enthousiast aan de slag en dat merk je: er gebeurt écht iets. Als we met elkaar overtuigd zijn dat we op het juiste spoor zitten brengen we het naar de praktijk.

Wil je weten wat we voor jou kunnen doen?

We zijn benieuwd naar jouw verhaal, en helpen je graag om met jullie organisatie nog meer tevoorschijn te komen. Vanuit jullie unieke identiteit, uiteraard. Plan vandaag nog een kop koffie – het begin van een geweldige reis!

Neem contact op